Sastojci:
4 odreska morskog psa, 100 g crnih i zelenih maslina, limun, 4 fileta inćuna s kaparama, 2 žlice maslaca, 100 ml bijelog vina, maslinovo ulje, sol i papar
Priprema:
Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije. Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino. Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske. Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta. Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.
www.crochef.com