Sastojci:
250 g juneće vratine, 250 g juneće lopatice, ½ žličice tucane ljute paprike, 30-40 ml gazirane vode, 2 lepinje, ulje, sol
Priprema:
Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata. Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo tucanu ljutu papriku, ulijemo gaziranu vodu i smjesu dobro izradimo rukama. Lepinje narežemo na kriške debljine jednog centimetra i svaku premažemo smjesom od mesa. Tako pripremljene kriške lepinja stavimo (premazanom stranom prema dolje) u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo par minuta. Kada je mesna strana pečena okrenemo ih i pečemo još dvije do tri minuta. Mazalice stavimo na tanjur, a kao prilog poslužimo kajmak i šopsku salatu.
www.crochef.com