Tiramisu je osvježavajuća talijanska poslastica, a povjesničari gastronomije ne mogu se složiti potječe li iz Siene ili Trevisa. Ako ga nikada niste probali, onda probajte zamisliti da jedete vrlo laganu, slatku i osvježavajuću kremu, povrh piškota omekšanih jakom kavom i rumom.
Sastojci: 3 žumanjka, jaje, 200 g šećera u prahu, 15 g vanilin šećera, 2 dl slatkog vrhnja, 500 g sira mascarpone, žličica limunovog soka, učvrščivać za tučeno vrhnje, 200 g piškota, 200 ml crne kave, 2 žlice ruma, kakao u prahu
Priprema: Žumanjke, jaje, šećer i vanilin šećer pomiješamo u zdjeli i istučemo pjenasto. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag. Gotov šlag prvo pomiješamo sa smjesom od jaja i šećera i na kraju umiješamo sir mascarpone uz dodatak 1 žličice limunovog soka. Sve zajedno dobro izmiješamo. Kavu i rum pomiješamo pa u njih umačemo piškote i naizmjence slažemo red namočenih piškota pa red kreme. Na kraju završavamo sa kremom i cijeli kolač posipamo kakaom u prahu.
www.crochef.com