Sastojci: 2 patlidžana, 2 crvene paprike, ljubičasti luk, limun, 6 režnja češnjaka, 200 g mini rajčice, 50 g iskoštenih crnih maslina, grančica sitnolisnog bosiljka, 150 ml maslinovo ulje, sol i papar
Priprema: Povrće (patlidžan, paprike i luk) operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice veličine 1,5 - 2 cm. Patlidžan stavimo u zdjelu, pokapamo sokom polovice limuna, posolimo, natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu. Nakon pola sata patlidžan ocijedimo, u zdjelu dodamo papriku i luk, sve zajedno prelijemo sa 100 ml maslinova ulja i izmiješamo. Nauljeno povrće zatim premjestimo lim za pečenje, rasporedimo i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 25 min, dok ne omekša. Pečeno povrće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo u hladnjak. Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo preostali sok od limuna, maslinovo ulje, narezane režnjeve češnjaka, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. Na ohlađeno pečeno povrće dodamo prepolovljene mini rajčice, crne masline, prelijemo pripremljenim preljevom, nježno izmiješamo, posipamo bosiljkom.
www.crochef.com