To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti salatu od pečenog povrća

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako bi ime moglo zavarati, riječ je o ukusnoj i jednostavnoj hladnoj salati. Recept je preuzet s kulinarskog portala www.crochef.com
Vidi originalni članak

Sastojci:  2 patlidžana, 2 crvene paprike, ljubičasti luk, limun, 6 režnja češnjaka, 200 g mini rajčice, 50 g iskoštenih crnih maslina, grančica sitnolisnog bosiljka, 150 ml maslinovo ulje, sol i papar

Priprema: Povrće (patlidžan, paprike i luk) operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice veličine 1,5 - 2 cm. Patlidžan stavimo u zdjelu, pokapamo sokom polovice limuna, posolimo, natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu. Nakon pola sata patlidžan ocijedimo, u zdjelu dodamo papriku i luk, sve zajedno prelijemo sa 100 ml maslinova ulja i izmiješamo. Nauljeno povrće zatim premjestimo lim za pečenje, rasporedimo i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 25 min, dok ne omekša. Pečeno povrće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo u hladnjak. Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo preostali sok od limuna, maslinovo ulje, narezane režnjeve češnjaka, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. Na ohlađeno pečeno povrće dodamo prepolovljene mini rajčice, crne masline, prelijemo pripremljenim preljevom, nježno izmiješamo, posipamo bosiljkom.
www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare