Svinjetina je, čini se, postala najnoviji gastro-trend. Na svakom koraku vrebaju slasni recepti u kojima je upravo ona u glavnoj ulozi, a mi Vam nudimo jednu zanimljivu varijantu s kojom će i ljubitelji povrća kao i ljubitelji mesa biti zadovoljni!
Sastojci:
600 g minutnih svinjskih odrezaka (medaljona) , 20 g maslaca, glavica luka, 20-ak prokulica, 100 ml mesnog temeljca, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar
Prokulice očistite, razdvojite na listiće, operete pod mlazom hladne vode, te ocijedite. U tavu stavite maslac, dodate sjeckani luk, malo ga posolite i na laganoj vatri pržite dok ne omekša. Zatim na luk dodate listiće prokulica, ulijete mesni temeljac, poklopite, na laganoj vatri pirjate oko tri minute, te poklopljeno odložite na stranu. Minutne odreske očistite od kožica i žilica, te začinite solju i paprom. U tavi rastopite maslac, te na njemu s obje strane pržite odreske oko 3 minute. Na tanjurima napravite posteljice od listića prokulica, na njih posložite minutne odreske, prelijete ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite.
www.crochef.com