Marinirana svinjska rebrica, odnosno "spareribs", pripremaju se na različite načine u gotovo svim kuhinjama svijeta. Izvanredno slasna i ukusna, pa vam od srca preporučamo da se ne mučite sa nožem i viljuškom: primite ih u ruku, po želji umočite u malo "Barbecue" (roštilj) umaka i udri brigu na veselje!
Sastojci:
1,6 kg carskog mesa (rebrica), 3 žlice bistrog meda, 100 ml soka od ananasa, žlica dijon senfa, tabasco, sol, ulje
Priprema:
U zdjelicu stavimo med, ulijemo sok od ananasa, 100 ml ulja, dijon senf i tabasco po želji. Od carskog mesa, nožem razdvojimo rebrica, presječemo ih napola i posolimo. Zatim rebrica stavimo u lim za pečenje, malo posolimo, premažemo pripremljenom glazurom i ostavimo da se mariniraju, po prilici jedan sat. Marinirana svinjska rebrica, stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 40-ak minuta. Tijekom pečenja rebrica okrećemo kako bi se jednoliko ispekla
www.crochef.com