To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti fino varivo s mahunama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Možda će djeca prosvjedovati na spomen variva, ali čim probaju, oduševljeno će tražiti još. Recepti su preuzeti s kulinarskog video portala Crochef
Vidi originalni članak

Većina ljudi još u djetinjstvu naučila je kako je važno jesti variva, jer naše majke su stalno ponavljale: "Variva su zdrava! Pojedi malo za probavu! Trebaš vitamina!". A oni su htjeli samo pizzu i hamburgere. Dvadesetak godina poslije, više-manje svatko bi ubio za dobro varivo, a oni koji imaju djecu muče ih sa istim pričama o zdravlju, probavi i vitaminima.

Sastojci:  250 g zelenih mahuna, 500 g mljevene junetine, 250 g krumpira, glavica luka, 7 dl temeljca mesne juhe, žlica koncentrata rajčice, 100 g mini rajčica, lovorov list, žlica kosanog vlasca, maslinovo ulje
Sve povrće očistite i operite. Mahune narežite na polovine, tikvicu na ploške, očistite od mekane sredine i narežite na trakice. Krumpir i luk narežite na kockice. Na maslinovom ulju na tavi, kratko popržite luk, dodajte mljeveno meso, pire rajčicu i sve uz stalno miješanje zapecite. Dodajte lovorov list, ostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice) i sve podlijte mesnim temeljcem. Poklopite i pustiite  da vrije na laganoj vatri oko 15 minuta. Varivo na kraju posolite i popaprite te pustite da vrije još 5 minuta. Prije serviranja pospite vlascem ili peršinom.
www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 4

  • smoker35 01.10.2009.

    pripremio-i odlično je-imam mahuna u škrinji za cijelu zimu i svo ostalo povrće-mladog graha isto,suhi grah na tavanu-uskoro će kiseljenje repe-----i kad zahladi 50 pari krvavica.....i ja bi ubio za varivo,ali i za krvavice i krumpir

  • _marin32_ 28.07.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

  • _marin32_ 25.07.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

Komentiraj...
Vidi sve komentare