Većina ljudi još u djetinjstvu naučila je kako je važno jesti variva, jer naše majke su stalno ponavljale: "Variva su zdrava! Pojedi malo za probavu! Trebaš vitamina!". A oni su htjeli samo pizzu i hamburgere. Dvadesetak godina poslije, više-manje svatko bi ubio za dobro varivo, a oni koji imaju djecu muče ih sa istim pričama o zdravlju, probavi i vitaminima.
Sastojci: 250 g zelenih mahuna, 500 g mljevene junetine, 250 g krumpira, glavica luka, 7 dl temeljca mesne juhe, žlica koncentrata rajčice, 100 g mini rajčica, lovorov list, žlica kosanog vlasca, maslinovo ulje
Sve povrće očistite i operite. Mahune narežite na polovine, tikvicu na ploške, očistite od mekane sredine i narežite na trakice. Krumpir i luk narežite na kockice. Na maslinovom ulju na tavi, kratko popržite luk, dodajte mljeveno meso, pire rajčicu i sve uz stalno miješanje zapecite. Dodajte lovorov list, ostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice) i sve podlijte mesnim temeljcem. Poklopite i pustiite da vrije na laganoj vatri oko 15 minuta. Varivo na kraju posolite i popaprite te pustite da vrije još 5 minuta. Prije serviranja pospite vlascem ili peršinom.
www.crochef.com