Ovo fino, lagano i zdravo jelo kruna je talijanske kuhinje. Tijesto, sir, špinat i maslinovo ulje zapečeni su u malim cijevima od tjestenine, a sve zajedno čini vrhunsko kremasto-hrskavo jelo.
Priprema:
Cannellone stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa izvadite. Listove špinata otrgnete od stabljika i dobro operete pod mlazom vode. U zdjelu razbijete jaje, začinite solju i paprom, razmutite pa dodate svježi sir, sir ricotta, polovicu ribanog parmezana, protisnuti češnjak, svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješamo. Dobivenom smjesom punite cannellone i slažemo ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu. U zdjelici pomiješate vrhnje za kuhanje sa drugom polovicom ribanog parmezana i time namažete cannellone. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C 35 minuta
Sastojci
12 kom tjestenine cannellone, jaje 200 g sira ricotta, 200 g svježeg kravljeg sira, 120 g špinata, 2 češnja češnjaka, 200 ml vrhnja za kuhanje , 150 g parmezana , 2 žlice maslinovog ulja
http://www.crochef.com