To je to što me zanima!

Pogledajte kako napraviti zapečeni grah s kobasicom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zapečeni grah ili kako bi Makedonci rekli gravče na tavče jedno je od najomiljenih načina priprave graha, a recept je preuzet s www.crochef.com
Vidi originalni članak
Potrebni sastojci:
400 g bijelog graha, 4 mesne kobasice, 2 glavice luka, 100 g slanine,  žličica mljevene crvene paprike, žličica pirea od rajčice, 2 režnja češnjaka, žlica brašna, 2 suha feferona, 1,5 dl ulja, peršin
Priprema:
Grah očistimo, operemo i namočimo u hladnoj vodi preko noći. Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. Kada voda zavri, grah kuhamo deset minuta i ocijedimo u cjedilu. Grah potom vratimo u lonac, dodamo lovorov list, sol, svježu vodu i ponovo kuhamo po prilici 45 minuta. Zatim grah ocijedimo tako da u zdjeli ostane malo tekućine od kuhanja. U tavi na vrućem ulju pržimo nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu dok luk ne omekša. Dodamo mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajčice, nasjeckani češnjak i brašno, promiješamo te umiješamo kuhani grah s preostalom tekućinom od kuhanja i nasjeckani feferon. Tako pripremljen grah premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, a odozgo utisnemo kobasice. Sve zajedno pospemo nasjeckanim peršinom, prelijemo s malo ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 220 °C po prilici 25 min.
Crochef
Idi na 24sata

Komentari 3

  • marinapz 12.02.2010.

    ovo je odlicno, jednostavno i brzo za napravit, a preeeefino :)

  • user_42565 07.02.2010.

    Već isproban recept i super ......

  • silmaga 06.02.2010.

    njamaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare