Potrebni sastojci:
400 g svježe tjestenine za lazanje, 100 g kuhane šunke, 150 g ribanog parmezana, 60 g umaka pesto, 4 dl gotovog umaka bešamel, maslinovo ulje, sol
Opis:
Obožavate lazanje, ali nemate vremena za njihovu pripremu? Ili jednostavno nemate volje za kuhanjem i izradom umaka bešamel, kuhanjem tjestenine... Ovim receptom sve je gotovo za 15 minuta!
Priprema:
Listove svježe tjestenine oblikujemo po veličini vatrostalnih zdjelica, kuhanu šunku narežemo na rezance. Zatim, tijesto stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu te kuhamo polovinu vremena od vremena po uputama na pakiranju i ocijedimo. U nauljene zdjelice slažemo tijesto u tri reda tako da svako premažemo bešamelom i pokapamo umakom pesto, kuhanom šunkom narezanom na rezance i parmezanom. Stavljamo peći, u zagrijanu pećnicu, na 200°C, po prilici 10 minuta.
http://www.crochef.com/