Potrebni sastojci:
1,5 kg višanja, 8 tankih kora za savijače, 2 žličice cimeta u prahu, vrećica vanilin šećera, 300 g smeđeg šećera, 50 g krušnih mrvica, 150 ml ulja, 150 ml mlijeka, šećer u prahu
Priprema
Višnje operemo i iskoštimo. U zasebnoj zdjeli višnje pomiješamo sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, smeđim šećerom i cimetom u prahu. Svitak kora raširimo na radnu površinu, a gornju premažemo mješavinom ulja i mlijeka, posipamo krušnim mrvicama i nadjenemo višnjama. Savijaču oblikujemo tako što višnje savijamo u dvije kore (kod debljih kora savijaču je dovoljno saviti u jednu koru). Savijače stavimo u namašćeni lim za pečenje, premažemo ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 25-30 minuta. Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi i posipamo šećerom u prahu.
www.crochef.com