To je to što me zanima!

Pogledajte kako napraviti ukusnu punjenu papriku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Punjena paprika tradicionalno je hrvatsko jelo. Recept ove aromatične, dalmatinske varijante preuzet je s video portala www.crochef.com
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:
4 velike svježe paprike, 500 g miješanog mljevenog mesa, žlica riže, jaje, glavica luka, češnja češnjak, žlica sjeckanog peršina, 700 ml pasirane rajčice, lovorov list, šećer, sol i papar

Opis:
Dalmatinska verzija punjenje paprike nešto je rjeđeg umaka i s dodatkom pancete te uz nju najbolje ide topli pire krumpir

Priprema:
Paprike operemo i malim nožićem izrežemo peteljku zajedno s košticama tako da ostane što manji otvor da kod kuhanja smjesa od mesa ne izlazi iz paprika. U zdjeli dobro pomiješamo mljeveno meso s jajetom, ispranom rižom, sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, začinimo solju i paprom, pa pripremljenom smjesom punimo očišćene paprike. Na maslinovom ulju popržimo dvije žlice oštrog brašna do svjetlo smeđe boje, dodamo pasiranu rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list i ostavimo da provrije. Zatim dodamo punjenu papriku poklopimo i kuhamo na laganoj vatri oko 45 minuta. Po potrebi podlijevamo vodom.
www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 7

  • drug Tito_1 12.12.2009.

    svejedno, dobra je dalmatinska zagorska ili slavonska a može i srpska, prefina je ta filana paprika!

  • macki 01.12.2009.

    ja ovo volim bas ovako! Ukusno je jako i nije przačinjeno. moja mama uvijek kuha na ovaj nacin. Ali o ukusima se ne fraspravlja! Dobar tek.

  • buca00 30.11.2009.

    Koja dalmatinska varijanta... Zna se da je to slavonsko jelo, i ne može se napraviti ni u jednoj drugoj varijanti da bude bolja od originala

Komentiraj...
Vidi sve komentare