Potrebni sastojci:
4 velike svježe paprike, 500 g miješanog mljevenog mesa, žlica riže, jaje, glavica luka, češnja češnjak, žlica sjeckanog peršina, 700 ml pasirane rajčice, lovorov list, šećer, sol i papar
Opis:
Dalmatinska verzija punjenje paprike nešto je rjeđeg umaka i s dodatkom pancete te uz nju najbolje ide topli pire krumpir
Priprema:
Paprike operemo i malim nožićem izrežemo peteljku zajedno s košticama tako da ostane što manji otvor da kod kuhanja smjesa od mesa ne izlazi iz paprika. U zdjeli dobro pomiješamo mljeveno meso s jajetom, ispranom rižom, sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, začinimo solju i paprom, pa pripremljenom smjesom punimo očišćene paprike. Na maslinovom ulju popržimo dvije žlice oštrog brašna do svjetlo smeđe boje, dodamo pasiranu rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list i ostavimo da provrije. Zatim dodamo punjenu papriku poklopimo i kuhamo na laganoj vatri oko 45 minuta. Po potrebi podlijevamo vodom.
www.crochef.com