Potrebni sastojci:
kg piletine, 2 glavice luka, mrkva,100 g korijena celera, 100 ml bijelog vina, 200 g pelati rajčice, lovorov list, 150 g svježe crvene paprike, 1 žlica brašna, žličica slatke mljevene paprike, 5 češnjeva češnjaka ,maslinovo ulje, obično ulje, kiselo vrhnje, sol i papar
Priprema:
Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša. Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri. Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu. Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.
www.crochef.com