To je to što me zanima!

Pogledajte kako napraviti ukusni pileći paprikaš

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pileći paprikaš je pokraj gulaša najpoznatije jelo mađarske kuhinje. Često se priprema pikantno, a recept je preuzet s portala www.crochef.com
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:
kg piletine,  2 glavice luka, mrkva,100 g korijena celera, 100 ml bijelog vina, 200 g pelati rajčice, lovorov list, 150 g svježe crvene paprike, 1 žlica brašna, žličica slatke mljevene paprike, 5 češnjeva češnjaka ,maslinovo ulje, obično ulje, kiselo vrhnje, sol i papar

Priprema:
Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša. Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri. Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu. Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.

www.crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 1

  • buca00 04.12.2009.

    Baš sam to jela maloprije... njami

Komentiraj...
Vidi sve komentare