Potrebni sastojci:
maslac, 2 - 3 slana fileta inćuna, tost, 800 g bifteka, 4 žumanjka, žličica senfa, žličica slatke mljevene paprike, 1/2 glavice luka, 2 kisela krastavca, ljuti feferon, režanj češnjaka, 30 ml konjaka, malo limunovog soka, 30 g maslina, worchester umak po želji, 2 žličice kapara, 2 žličice kečapa, tabasco umak po želji
Priprema:
Prvo radimo osnovni umak na način da žumanjak, senf, sol i limunov sok promiješamo, a zatim dodajemo ulje kap po kap i miješamo. Zatim dodamo usitnjeni češnjak, sitno rezane feferone i krastavce, usitnjene slane filete inćuna, sitno sjeckani luk, kapare, crvenu papriku i promiješamo. Nakon toga dodamo kečap, par kapi tabasco-a, malo worchester umaka te dobro promiješamo. Zatim dodamo polovicu nasjeckane goveđe pisanice (bez žilica), sol, te miješamo. Potom dodamo drugu polovicu mesa i miješamo. Prije serviranja kušamo, po potrebi začinimo i dodamo francuski cognac koji daje posebnu aromu, još jednom izmiješamo i poslužimo uz vrući prepečenac ili tost i maslac.
http://www.crochef.com/