To je to što me zanima!

Pogledajte kako napraviti ukusan tatarski biftek

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tatarski biftek "izmislili" su Tatari. Oni bi komad finog mesa stavili ispod sedla i tako bi danima jahali. Recept je preuzet s www.crochef.com
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:
maslac, 2 - 3 slana fileta inćuna, tost, 800 g bifteka, 4 žumanjka, žličica senfa, žličica slatke mljevene paprike, 1/2 glavice luka, 2 kisela krastavca, ljuti feferon, režanj češnjaka, 30 ml konjaka, malo limunovog soka, 30 g maslina, worchester umak po želji, 2 žličice kapara, 2 žličice kečapa, tabasco umak po želji

Priprema:
Prvo radimo osnovni umak na način da žumanjak, senf, sol i limunov sok promiješamo, a zatim dodajemo ulje kap po kap i miješamo. Zatim dodamo usitnjeni češnjak, sitno rezane feferone i krastavce, usitnjene slane filete inćuna, sitno sjeckani luk, kapare, crvenu papriku i promiješamo. Nakon toga dodamo kečap, par kapi tabasco-a, malo worchester umaka te dobro promiješamo. Zatim dodamo polovicu nasjeckane goveđe pisanice (bez žilica), sol, te miješamo. Potom dodamo drugu polovicu mesa i miješamo. Prije serviranja kušamo, po potrebi začinimo i dodamo francuski cognac koji daje posebnu aromu, još jednom izmiješamo i poslužimo uz vrući prepečenac ili tost i maslac.
http://www.crochef.com/

Idi na 24sata

Komentari 3

  • malaysia 05.01.2010.

    sorry, gdje su tatari uzeli incune, kecap, neke umake,,,, hm, zanimljivi orginalni recept, ocito je vise smrdio ko konjskom dreku nego na nesto fino,, hihi

  • malaysia 05.01.2010.

    a gdje su tetari uzeli incune??????????

  • sudacx 31.12.2009.

    1. MESO . 2. MALO ZACINA. 3. OMJER ZACINA.4. LOSE MJESA..REZULTAT 4/ 10

Komentiraj...
Vidi sve komentare