Potrebni sastojci:
800 g filea svježeg bakalara, limun, 50 g maslaca, 30 g brašna, glavica luka, 250 ml bijelog vina, 125 ml slatkog vrhnja, žlica sjeckanog kopra, sol i papar
Priprema:
File bakalara očistimo od kostiju, začinimo solju, pokapamo sokom polovice limuna i narežemo na podjednake komadiće. U loncu s debelim dnom, na vrući maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo. Zatim dodamo brašno, promiješamo, ulijemo bijelo vino, dodamo komadiće bakalara, popaprimo i pirjamo na laganoj vatri 15-ak minuta. U zdjeli istučemo čvrsti šlag, te ga zajedno s sjeckanim koprom, dodamo u lonac. Nježno promiješamo i poslužimo.
Opis:
Bakalar u bijelom vinu pripremite ga kao brzi ručak, ali i kao svečano jelo za goste koji nenajavljeno stižu u zadnji trenutak.
http://www.crochef.com