Dobro zagrijana pećnica ili tava jedan je od najbitnijih faktora slasnog odreska; ako ulje nije dovoljno vruće ili pećnica zagrijana na 200C, meso će se previše osušiti i neće biti ukusno. Osim sočnog mesa, važno je i da korica bude lijepa i hrskava, a kako biste to postigli, prije pripreme u pećnici meso prelijte vrelim uljem. Tijekom pečenja podlijevajte ga mesnim ili povrtnim temeljcem ili običnom, toplom vodom. Za vrijeme pripreme u tavi najbolje je ne dirati odrezak prije okretanja. Tada dodajte kockicu maslaca u tavu, a čim se ispeče stavite ga na tanjur, prekrijte folijom i ostavite da miruje tri do pet minuta prije serviranja. Tako će vlakna biti nježnija, a meso ukusnije. Možete ga poslužiti s rižom. Iako je skuplja od obične, basmati riža ima mirisnu aromu. U srednje velikoj posudi prepržite luk na ulju, dodajte šalicu riže, kratko propirjajte i dodajte dvije šalice vode.
Posolite i prema želji dodajte začine: cimet će dati lijepu aromu, a šafran ili kurkuma zlatnu boju. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri, koliko piše na pakiranju, bez miješanja. Ponestane li vam vode, dodajte je tijekom kuhanja. Netom prije završetka možete uliti malo mlijeka ili vrhnje za kuhanje koje će riži dati kremastu aromu, a može vam poslužiti i malo maslaca.
Brzo gotov umak za pečenje pravi se od soja umaka: dodajte tri žlice tamnog umaka i pomiješajte ga u šalici s dvije žličice gustina i sve izmiješajte s vodom. Nakon što povrće kratko propirjate na luku, prelijte ga i poklopite (da zadrži lijepu boju) i krčkajte oko pet minuta.
U proključalu i posoljenu vodu najprije stavite tvrđe, a za tri do pet minuta mekše dijelove povrća. Kušajte ga: mora biti hrskavo, ali ne previše tvrdo. Skuhate li ga na pari zadržat će više vitamina i minerala, a možete ga pirjati na laganoj vatri na luku uz dodatak vode i začina.