Sva hrana koju smo jednom planirali pojesti, a stoji danima u frižideru na ovaj dan bi trebala biti bačena. Otvorite frižider i riješite se onog čemu je možda davno istekao rok trajanja. Naravno, procijenite što još možete iskoristiti. Od blagdanskih ostataka napravite neko novo jelo. Od ostatka purice možete napraviti pitu s komadićima mesa.
Kolači s dodacima mogu postati recept u čaši, a krumpir možete zapeći s mesom u pećnici. Frižider neka blista i bude spreman za novogodišnji odojak. Ubuduće planirajte kupovinu i ne gurajte hranu na kraj frižidera, posebice ono zdravo jer sigurno ćete zaboraviti na to.
Ako želite smanjiti ostatke hrane možete vagati sastojke koje ubacujete u obrok. Ako imate veću obitelj, razmišljajte o količini namirnica koje pojedete po obroku. Tako možete unaprijed znati koliko hrane trebate nabaviti i pripremiti.
Može se dogoditi i da djeca nisu gladna, da ne možete jesti taj dan ili ste se preračunali oko količine namirnica pa ste slučajno napravili više hrane nego što inače pripremite. U tom slučaju možete podijeliti ostatak ručka sa susjedima, pozvati prijatelje na večeru ili pravilno skladištiti za kasnije.