To je to što me zanima!

Početkom studenog održat će se 6. Oriental fusion stars festival

Plesni show održat će se u KUC Travno u Zagrebu, a u sklopu festivala održat će se i brojne radionice za plesače i sve one koji žele naučiti osnove plesa u ritmovima Orijenta i fuzija
Vidi originalni članak

U subotu, 4. studenog održat će se šesti Oriental fusion Stars festival, jedinstveni festival orijentalnih fuzija u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, koji okuplja brojne plesne skupine iz hrvatske i svijeta. Festival je jedinstven po tome što okuplja mnoštvo plesnih stilova, koji u kombinaciji s orijentalnim plesom čine atraktivnu kombinaciju. I ove u Zagreb stižu neki od najboljih plesača orijentalnih plesova i fuzija, ističe  Irena Sertić, organizatorica festivala i osnivačica i voditeljica plesnog studija Shireen, te istoimene plesne skupine, koja također nastupa.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je jedan od najmlađih izvođača derviškog plesa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plesni show održat će se u KUC Travno u Zagrebu, s početkom u 20 sati, a u sklopu festivala održavat će se i brojne radionice za plesače i sve one koji žele naučiti osnove plesa u ritmovima Orijenta i fuzija. U suradnji s Centrom za kulturu dijaloga, gosti festivala imat će priliku degustirati orijentalne delicije, a tu će se naći i štandovi na kojima će se predstaviti sponzori festivala s proizvodima koji će se moći i kupiti.

Iznimno zadovoljstvo predstavlja suradnja s učenicima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, a koji volonterski sudjeluju u ovom prekrasnom programu slavljenja multikulturalnosti i umjetnosti.  

PLJAČKAO SVUDA Plesač na šipki mjesecima harao po restoranima, pumpama...

Radionice su edukativnog karaktera i većina ih je koncipirana tako da i ljudi s malo, kao i oni bez imalo plesne podloge, mogu naučiti nešto novo. Radionice će se održavati tijekom subote i nedjelje, 4. i 5. studenog, u Buena Vista klubu, u Savskoj cesti 120, u Zagrebu, a potrebno je prethodno se najaviti. 

- Prošle godine na festivalu je gostovao jedan od najboljih muških plesača orijentalnih plesova, Serkan Tutar, Turčin koji živi i radi u Belgiji i imamo sreću da je rado prihvatio gostovanje i ove godine. Dolazi nam i Alja Shaar, porijeklom Palestinka, sa stalnom adresom u Ljubljani, koja će održati i jednu od radionica. Dašak Indije na radionice će donijeti i naša instruktorica Ana Apsaradha.  Poseban gost u sklopu suradnje s Centrom za kulturu dijaloga Bahjat Alhussein, predstavit će sirijsku verziju plesa dabke, te će tako nakon prošlogodišnje palestinske verzije, ove godine publika imati priliku vidjeti i ovu verziju istočnjačkog folklora, ističe Irena Sertić.

Karte za plesni show koji se održava u subotu, 4. studenog u KUC Travno u Zagrebu možete rezervirati i kupiti kod organizatorice festivala Irene Sertić, na e-mail irena.sertic1@gmail.com, a sve detalje možete pronaći na Facebook profilu Plesnog studija Shireen/OFS Festival  i na službenoj stranici festivala Oriental fusion stars festival.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare