To je to što me zanima!

Počastite se zdravim i finim desertom: Recept za kolač od mrkve sa glazurom od krem sira

Najraniji poznati recept za tortu od mrkve može se pronaći u francuskoj kuharici objavljenoj 1827. Ako volite mrkvu, onda je danas idealan dan da pripremite ovaj kolač
Vidi originalni članak

Na današnji dan slavi se jedan od omiljenih deserata - kolač od mrkve. Mnogi povjesničari vjeruju da je kolač nastao u srednjem vijeku kad su šećer i drugi zaslađivači bili rijetki, a mrkva se koristila kao zamjena.

POGLEDAJTE VIDEO Zanimljivosti o cheesecakeu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najraniji poznati recept za tortu od mrkve može se pronaći u francuskoj kuharici objavljenoj 1827. Ako volite mrkvu, onda je danas idealan dan da pripremite ovaj kolač, a možete napraviti i zdraviju verziju te bez grižnje savjesti uživati u desertu. 

Recept za kolač od mrkve

Sastojci:

Za biskvit:

  • 200 g sitno ribane mrkve
  • 100 g mljevenih oraha
  • 120 g brašna
  • 3 jaja
  • 100 g smeđeg šećera
  • žličica cimeta
  • prstohvat mljevenog klinčića
  • dva prstohvata muškatnog oraščića
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja

Za kremu:

  • 250 g krem sira
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 80 g šećera u prahu
  • žličica ekstrakta vanilije
  • sok jedne naranče
  • naribana korica naranče

DAN KROASANA Bilo je to na početku pecivo za bogate, a za prvi kroasan su zaslužni bečki pekari

Priprema:

Biskvit: Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj pjenasto umutite jaja sa šećerom pa u to dodajte ulje. Lagano miksajte, a potom umiješajte suhe sastojke i mrkvu. Izlijte u okrugli kalup za tortu koji ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Pecite na 170 stupnjeva 30 do 40 minuta. Učini li vam se da biskvit prerano počinje po vrhu dobivati tamnu boju, prekrijte ga papirom za pečenje.

Krema: Maslac izmiksajte sa šećerom u prahu tako da dobijete finu smjesu pa u to dodajte sve ostale sastojke.

Kad se biskvit ohladi, maknite ga iz kalupa i premažite kremom. Na kraju kolač ukrasite sa malo sitno ribane mrkve.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare