Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo niste jeli: Glavica kupusa napunjena mljevenim mesom
Sastojci:
- Podloga: ulje, 300 g čokoladnih keksi, 2 žlice kakaa u prahu, 90 g otopljenog maslaca
- Krema: 560 g krem sira, 150 g mascarponea, 150 g šećera u prahu, 300 ml slatkog vrhnja, naribana kora 2 naranče
- Žele: 100 ml likera od naranče, 230 ml prošeka, 65 ml gazirane vode, 20 ml šećernog sirupa, 6 listića želatine
Priprema:
Nauljite lim za pečenje. Izblendajte kekse s kakaom pa ih prebacite u zdjelu i dodajte im maslac. Smjesu prebacite u lim i izravnajte je te je dobro pritisnite prstima da bude kompaktna.
Za kremu mikserom izradite mascarpone, krem sir i šećer u prahu. Dodajte narančinu koru i promiješajte. Prebacite kremu žlicom na podlogu pa stavite u hladnjak nekoliko sati ili tijekom noći.
Žele napravite tako da metalnom žlicom pomiješate liker, prošek, gaziranu vodu i sirup. Probajte ostaviti što više mjehurića. Želatinu natopite u vodi dok ne postane mekana i podatna. Smjesu s likerom zakuhajte pa maknite s vatre i dodajte želatinu koji ste izvadili iz vode. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Prelijte kremu i vratite u hladnjak na najmanje 6 sati.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin