To je to što me zanima!

Pizza s artičokama i gljivama

Za pripremu ove pizze neće vam trebati dulje od pola sata, a dovoljno je bogata zanimljivim okusima da bude odlično rješenje za obrok, kad trebate spremiti nešto brzo i jednostavno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 gotova kora za pizzu, velika, ili dvije manje
  • 1/2 žličice maslinovog ulja
  • 2/3 šalice umaka za špagete od rajčice i bosiljka
  • 2 roma rajčice, narezane na kockice
  • 1/4 šalice narezanih svježih gljiva
  • 1/4 šalice srca artičoke (ako su iz konzerve, isperite ih i ocijedite)
  • 2 žlice narezanih zrelih maslina, po želji
  • 1 šalica narezanog mozzarella sira
  • 1/2 šalice izmrvljenog feta sira
  • 1 žličica mljevenog svježeg bosiljka ili 1/2 žličice suhog bosiljka
  • 1 žličica mljevenog svježeg ružmarina ili 1/2 žličice suhog ružmarina, zdrobljenog
  • 1 žličica mljevenog vlasca

Pogledajte video: koliko su zapravo ukusna gotova jela 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema: 

Kore za pizzu premažite uljem, pa umakom od špageta, po želji dodajte komade rajčice, te gljive, artičoke i masline. Pospite s oba sira, pa ju pecite na roštilji, pokrivenu, na srednjoj vatri (dakle, ne direktno na sredini plamena), orprilike 12 do 15 minuta, ili dok se sir ne otopi, a tijesto lagano porumeni. Pospite začinskim biljem tijekom zadnjih 5 minuta i ostavite da odstoji još 5 minuta prije nego ju narežete. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 11.02.2021.

    Pizza mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare