Za pripremu ove pizze neće vam trebati dulje od pola sata, a dovoljno je bogata zanimljivim okusima da bude odlično rješenje za obrok, kad trebate spremiti nešto brzo i jednostavno
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 gotova kora za pizzu, velika, ili dvije manje
- 1/2 žličice maslinovog ulja
- 2/3 šalice umaka za špagete od rajčice i bosiljka
- 2 roma rajčice, narezane na kockice
- 1/4 šalice narezanih svježih gljiva
- 1/4 šalice srca artičoke (ako su iz konzerve, isperite ih i ocijedite)
- 2 žlice narezanih zrelih maslina, po želji
- 1 šalica narezanog mozzarella sira
- 1/2 šalice izmrvljenog feta sira
- 1 žličica mljevenog svježeg bosiljka ili 1/2 žličice suhog bosiljka
- 1 žličica mljevenog svježeg ružmarina ili 1/2 žličice suhog ružmarina, zdrobljenog
- 1 žličica mljevenog vlasca
Pogledajte video: koliko su zapravo ukusna gotova jela
.
Priprema:
Kore za pizzu premažite uljem, pa umakom od špageta, po želji dodajte komade rajčice, te gljive, artičoke i masline. Pospite s oba sira, pa ju pecite na roštilji, pokrivenu, na srednjoj vatri (dakle, ne direktno na sredini plamena), orprilike 12 do 15 minuta, ili dok se sir ne otopi, a tijesto lagano porumeni. Pospite začinskim biljem tijekom zadnjih 5 minuta i ostavite da odstoji još 5 minuta prije nego ju narežete.