Sastojci:
- 350 g brašna
- žličica šećera
- žličica soli
- 5 g suhog kvasca
- 2 jaja
- 80 ml vode
- 60 ml mlijeka
- 80 g maslaca
- pasirana rajčica
- 130 g šunke
- 180 g mozzarelle
- origano
- maslinovo ulje
- žličica češnjaka u prahu
Priprema:
U posudu stavite brašno, šećer, sol i suhi kvasac. Otopite maslac u mlijeku na laganoj vatri. Dolijte vodu i ohladite, dok tekuća mješavina ne postane mlaka. Dodajte i umućena jaja, pa pomiješajte sa suhim sastojcima, te umijesite tijesto. Pokrijte ga i ostavite dok se ne udvostruči.
Razvaljajte ga na pobrašnjenu površinu u pravokutnik 50X50 i narežite na 5 jednakih traka. Premažite umakom od rajčice, dodajte ribanu mozzarellu i šunku, te pospite origanom.
Trake posložite jednu na drugu, pa prerežite na 4 jednaka dijela. Posložite ih okomito u kalup za kruh obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite na toplome još 20 minuta.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 15 minuta. Izvadite i premažite površinu kruha maslinovim uljem pomiješanim s češnjakom. Vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta. Nakon što kruh odstoji 10 minuta, izvadite ga iz kalupa.
7 HIT FRIZURA ZA PROLJEĆE: Ako uskoro planirate frizeru, pokažite mu ove slike