Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znanstvenici savjetuju: U doba korone pomaže - pečenje kruha
Sastojci:
- 1 veliki krumpir
- 2 žlice parmezana
- 1/3 šalice (od 2,4 dl) umaka od rajčice
- 1 žličica origana
- 2 srednje velika šampinjona
- 170 g mozzarelle
- 1 jaje
- 4 šnite pršuta ili šunke
- papar
Postupak:
Krumpir narežite na tanke kriške. Ako je krumpir mlad, ne morate ga guliti. Potom u tavi zagrijte malo maslinovog ulja i poslažite kriške krumpira u oblik ventilatora, slažući ih izvana prema unutra - trebaju se malo preklapati.
Na to stavite parmezan i pokrijte tavu pa pržite na štednjaku pet minuta. Nakon toga, na tu podlogu ravnomjerno raspodijelite umak od rajčice pa dodajte origano. Na to rasporedite gljive i mozzarellu u krug, a u sredini ostavite rupu u koju ćete staviti jaje.
Pokrijte tavu i ostavite na štednjaku još 6 minuta, a potom pažljivo prebacite na tanjur.
Na kraju dodajte pršut ili šunku i posipajte svježe mljevenim paprom.
Kako to napraviti pogledajte u videu OVDJE.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kiseli kruh rađen s puno ljubavi i to od kvasa starog 2,5 godine
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin: