Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
Kora:
- 1 i 1/4 šalice integralnog pšeničnog brašna
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice maslaca
- 1/2 šalice margarina
- 3 do 4 žlice hladne vode
Punjenje:
- 1/2 šalice šećera
- 3 žlice brašna
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- 4 do 6 tanko narezanih i oguljenih jabuka
Za posipanje:
- šačica smeđeg šećera
- 1/2 šalice običnog brašna
- 1/2 šalice sitnih zobenih pahuljica
- 1/2 šalice maslaca
Postupak:
Od sastojaka za koru i napravite tijesto, oblikujte kuglu pa razvaljajte tako da ima promjer oko 30 cm. Potom tijesto stavite u posudu sigurnu za mikrovalnu pećnicu, izbockajte ga vilicom i stavite u mikrovalnu na pet minuta.
U drugoj posudi (sigurnoj za mikrovalnu) pomiješajte sve sastojke za punjenje dok jabuke ne budu ravnomjerno obložene šećerom, cimetom, brašnom i solju. Tu smjesu stavite u mikrovalnu na pet minuta, jednom promiješajte nakon nekih 2 do 3 minute. Kad završite, smjesu od jabuka stavite na ranije pripremljenu koru.
Zatim pomiješajte sve suhe sastojke za posipanje pa dodajte maslac i pospite to po smjesi od jabuka. Stavite pitu na još pet minuta u mikrovalnu, na visoku temperaturu.
Ova pita odlično ide uz sladoled od vanilije i preljev od karamele, prenosi grouprecipes.com.