Ann Reardon je na svojem blogu
How To Cook That
napisala kako joj je jedan od najvećih izazova s kojima se suočila u ovom receptu bilo kako zadržati crvenu boju jabuke jer se ona nakon grijanja pretvara u smeđu. Otkrila je kako. Pogledajte u videu kako napraviti ovu predivnu pitu od jabuka i zadržati crvenu boju kore nakon pripreme.
Sastojci i priprema:
T ijesto:
- 250 g običnog brašna
- 125 g maslaca
- 100 g šećera
- 60 g usitnjenih pekan oraha, a može i običnih
- 1 jaje
Utrljajte maslac u brašno, dodajte orahe i šećer pa jaje. Razvaljajte tijesto tanko i ispecite tako da bude hrskavo.
Premaz od pekmeza:
- 80 g pekmeza
- 1 žlica vode
Otopiti na toploj tavi sa četkicom premazati preko tijesta.
Krema:
- 200 ml mlijeka
- 4 žumanjka
- 37 g šećera
- 14 g kukuruznog brašna
- 100 ml vrhnja
- vanilije po želji
Umutiti zajedno žumanjke, šećer i kukuruzni škrob te malo mlijeka. Zagrijati preostalo mlijeko dok ne provrije pa u njega polako ulijevati tu smjesu i miješati dok se ne zgusne. Potom umiješati vrhnje i vaniliju.
Ruže od crvenih jabuka:
- 16 crvenih jabuka
- 125 ml svježeg soka od naranče
- 105 g šećera
- 110 g rastopljenog maslaca
Narežite jabuke kao u videu pa ih stavite u posudu sa smjesom soka od naranče i maslaca - neka se namaču deset minuta pa ih poslažite na kolač kao u videu.