To je to što me zanima!

Pitate se što skuhati? Napravite pitu sa šparogama i pršutom

Idealan recept za sve obožavatelje šparoga, ali i sve ostale koji će nakon što probaju ovu poslasticu uvesti šparogu češće u meni. Ova pita je idealna za brzi ručak ili večeru
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto:

  • 190 g brašna
  • 60 g parmezana
  • 100 g maslaca
  • žumanjak
  • 2 žlice vode

SVI JE VOLE 10 domaćih recepata za pizzu: Za uvijek odlično tijesto i super nadjeve - od klasične do ljute

Nadjev:

  • žlica maslinova ulja
  • 7 kriški pršuta
  • 4 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • 2 žlice vlasca
  • 2 svežnja šparoga

Priprema:

U električnoj sjeckalici izmiksajte brašno, parmezan i maslac dok smjesa ne postane nalik na krušne mrvice. Dodajte žumanjak i umijesite tijesto. Razvaljajte ga i oblikujte u kuglu, omotajte plastičnom folijom i hladite 20 minuta.

Namastite posudu za pečenje. Razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje, hladite deset minuta pa ga napunite kuglicama za pečenje ili grahom i pecite 15 minuta na 190°C.

ZANIMLJIVI RECEPT Ideja za prefinu večeru: Rižoto sa špinatom, limunom i pršutom

Maknite kuglice i pecite još deset minuta.

Umutite jaja, vrhnje i vlasac. Posolite i popaprite. Na tijesto složite red šparoga i prelijte dijelom smjese od jaja. Ostale šparoge zamotajte pršutom i stavite u posudu za pečenje.

Prelijte ostatkom smjese od jaja i pecite oko 30 minuta na 180°C.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 19.06.2021.

    Lešo sa utvrdo jajima najbolje meni.

  • nap 19.06.2021.

    šparoge su zakon

Komentiraj...
Vidi sve komentare