Ako se želite zasladiti ovog vikenda onda je ovo idealni recept za vas jer ne zahtjeva teško dostupne sastojke, a bit će brzo gotovo. Super je i ako vam dolaze nenadani gosti
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 250 g integralnih keksa
- 120 g otopljenog maslaca
- 20 g šećera
- žlica smeđeg šećera
Nadjev:
- 80 g smeđeg šećera
- 2 lista želatine
- žličica arome vanilije
- 500 g ricotta sira
- 100 g bijele čokolade
- žlica meda
Priprema:
Kalup za tart premažite maslacem i pospite žlicom smeđeg šećera. Od usitnjenih integralnih keksa, maslaca i šećera pripremite mrvičastu podlogu, pa je utisnite na dno i rubove kalupa za tart. Stavite u hladnjak. Želatinu namočite prema uputama na vrećici. Ricottu, vaniliju, šećer i med izmiksajte. Umiješate otopljenu želatinu i smjesu stavite na podlogu od keksa. Stavite u hladnjak dok se ne stisne i ukrasite bobičastim voćem.