To je to što me zanima!

Pita od svježeg sira i tikvica - jednostavna i brza za napraviti

Ova pita idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na vama je samo da odaberete doba dana. Priprema je vrlo lagana pa je ovaj recept idealan za početnike u kuhinji - ne mogu pogriješiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 250 g tikvica
  • 250 g svježeg sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tikvice nasjeckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. 

FINO I LAGANO Kremasto osvježenje: Napravite cheesecake s finim borovnicama

Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko 40 minuta.

Dobar tek!

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL NAPUŠTENO-ZAPUŠTENO:

Idi na 24sata

Komentari 67

  • zli Snoopy 24.09.2021.

    A meso?

  • 24.09.2021.

    Dobro

  • PsihoGinekolog® 24.09.2021.

    Tikvice zamjenim špekom ili jegerom i eto obroka za pravog muškarca, kakvo lagano kakve tikvice

Komentiraj...
Vidi sve komentare