Toplije vrijeme nam donosi osvježavajuće deserte s voćem koji su lagani, sočni i jednostavni za pripremu. Ako želite isprobati nešto drugačije onda morate napraviti ovu finu pitu od malina s kikirikijem
Vidi originalni članak
Sastojci:
- pola šalice maslaca na sobnoj temperaturi te malo maslaca za premazivanje lima
- pola šalice džema od malina
- pola šalice malina
- 2 šalice brašna
- pola žličice soli
- pola žličice praška za pecivo
- 0,75 šalica šećera
- jaje
- žličica ekstrakta vanilije
- šalica kikirikijeva maslaca
- pola šalice nasjeckanoga slanoga prženoga kikirikija
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacem lim za pečenje. Pomiješajte džem i zdrobljene maline u maloj zdjeli. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Istucite maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i glatka, oko 2-3 min. Dodajte jaje i vaniliju pa miješajte da se sastojci povežu.
Dodajte maslac od kikirikija i opet dobro promiješajte. Postupno dodajte brašno i sve lagano miksajte da se sastojci povežu. Utisnite pola tijesta u pripremljeni lim. Premažite malinama. U preostali dio tijesta umiješajte kikiriki i natrgajte tijesto preko džema. Pecite dok pita na vrhu ne postane zlatno-smeđa, oko 35-40 minuta.