To je to što me zanima!

Pita od jabuka kakvu su radile naše bake - po receptu iz 1964.

Kušajte kako su to radile naše bake pa napravite pitu od jabuka na starinski način. Ovaj recept objavljen je u kuharici 'Suvremena prehrana i kuhanje', autorice Mire Vučetić
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • tijesto: 40 dkg brašna, 25 dkg maslaca, 8 dkg šećera, 3 žlice vrhnja. 1 žlica ruma, korica od limuna
  • nadjev: 50 dkg jabuka, 5 dkg šećera, 3 dkg grožđica, rum
  • ostalo: 3 dkg šećera za posipanje, jaje za premazivanje

Postupak:

Svi sastojci za tijesto se umiješaju pa se se ostavi na hladnom sat vremena. Potom se podijeli u dva dijela i razvalja u veličinu tepsije. Jabuke se ogule, izrežu na tanke ploške i izmiješaju sa šećerom, grožđicama i rumom. Može staviti i 5 dkg rezanih badema i malo cimeta. 

Prvi dio tijesta stavi se peći pa kada se malo zapeče, stavi se nadjev, prekrije drugim dijelom tijesta, premaže jajetom i peče. Kada je pečeno, posipa se šećerom.

U receptu nije navedeno koliko dugo se peče i na kojoj temperaturi, no to je obično oko pola sata na 180 do 200 stupnjeva. Pita je gotova kada dobije lijepu boju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bizon 09.07.2020.

    Pa ništa novo,i sada se tako radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare