To je to što me zanima!

Pita od jabuka, badema i cimeta

Ovaj kolač savršen je desert nakon ručka, no može se jesti i kao međuobrok, uz toplu kavu ili čaj. Umjesto badema možete dodati grubo nasjeckane orahe, odlično idu uz jabuke
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • tijesto: 400 g brašna, 250 g maslaca, 80 g šećera, 3 žlice vrhnja, 1 žlica ruma, korica od limuna
  • nadjev: 500 g jabuka, 50 g šećera, 30 g grožđica, rum, 50 g narezanih badema, malo cimeta
  • ostalo: 30 g šećera za posipanje, jaje za premazivanje

Postupak:

Svi sastojci za tijesto se umiješaju pa se se ostavi na hladnom sat vremena. Potom se podijeli u dva dijela i razvalja u veličinu protvana. Jabuke se ogule, izrežu na tanke ploške i izmiješaju sa šećerom, grožđicama, rumom, bademima i cimetom.

SUPER RECEPT Ledeni voćni jogurt: Mališani ga vole, a gotov je za dvije minute

Prvi dio tijesta stavi se kratko peći pa se tek nakon toga stavlja nadjev, prekrije se drugim dijelom tijesta, premaže jajetom i stavi u pećnicu. Pecite oko pola sata na 180 do 200 stupnjeva, dok tijesto ne dobije lijepu, blago zlatnu boju. Na kraju pospite šećerom.

Prijedlog: Tijesto koje se stavlja na jabuke možete izrezati na trakice i ispreplesti, izgledat će predivno.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 29.05.2021.

    s cimetom još bolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare