Ukoliko vam nedostaje ideja, a i vremena za spravljanje klasičnog ručka ili večere, pokušajte s našim prijedlogom i priredite ukusnu pitu od blitve s kojom ćete oduševiti svoje goste
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 500 g blitve
- 2 žlice maslinova ulja
- 8 žlica maslaca
- 1 jaje
- 200 g feta sira
- 2 žlice sjeckanog kopra
- sol
- papar
Priprema:
Blitvu operite i odrežite joj tvrđe dijelove. Blanširajte je kratko u vrućoj vodi, tek da lagano povene. Ocijedite je i nasjeckajte na sitno. Potom, tijesto razvaljajte da bude nešto veće od veličine kalupa.
U posudi pomiješajte nasjeckanu blitvu, feta sir, jaje i kopar pa tu smjesu rasporedite po tijestu. Višak tijesta pustite da padne na nadjev. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok tijesto ne dobije boju.