Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Začinite piletinu paprom i soli te pecite na papiru za pečenje pola sata. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava
Vidi originalni članak
Priprema ovog jela će trajati 20 minuta, a količina je idealna za pet osoba.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
pet pilećih zabataka, pola žličice papra, 50 g maslaca, 100 ml pilećeg temeljca, dva češnja češnjaka, sok jednog limuna i sol
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Začinite piletinu paprom i soli te pecite na papiru za pečenje pola sata. Posljednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.
U tavici rastopite maslac i nekoliko minuta miješajte, sve dok ne poprimi smećkastu boju. Ulijte temeljac, dodajte nasjeckani češnjak i sok jednog limuna. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna. Ubacite piletinu i pustite da krčka nekoliko minuta.