Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta
Sastojci:
500 g piletine, dva luka, tri mrkve, ¼ korijena celera, dvije žlice koncentrata rajčice, dvije žličice crvene paprike, tri žlice kiselog vrhnja, 600 ml pilećeg temeljca, listići svježeg peršina, dvije žlice suncokretovog ulja, sol, crni papar
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Piletinu narezanu na komade posolite i popaprite. Na tavi zapecite meso. Na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlaćanu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer. Dodajte temeljca toliko da prekrije povrće. Začinite crvenom paprikom, začinite prema ukusu, a zatim dodajte koncentrat rajčice.
Dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena. Ako temeljac ispari, svakako ga dodajte još da na kraju dobijete bogat umak.
Pred kraj kuhanja izvadite meso i dio temeljca iz tave i dodajte kiselo vrhnje. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem. Dobro promiješajte, vratite meso i pospite svježim peršinom.