To je to što me zanima!

Pileća prsa s kestenom i rižom po receptu B. Ognjenovića

Jesen je sezona gljiva i kestena u kojoj zaljubljenici u branje ovih plodova dolaze na svoje. Donosimo vam ukusan recept chefa Branka Ognjenovića za piletinu s kestenom
Vidi originalni članak

Pileća prsa s kestenom i pancetom i divljom rižom

Sastojci za 4 osobe:

Pileća prsa file 4 kom. cca. 0,60 kg
Kesten 0,15 kg
Panceta 0,10 kg
Divlja riža 0,20 kg
Sol, papar po potrebi
Maslac 0,05 kg
Umak od pečenja 0,10 lit
Luk 0,05 kg
Peršin list 0,05 kg
Vrhnje za kuhanje 0,10 l

Priprema:

Kestene i luk izrežemo na sitne kockice. Na maslinovom ulju prepržimo luk i dodamo kestene te začinimo soli, paprom, peršinom i vrhnjem za kuhanje te smjesu pirjamo par minuta. Nožem napravimo džep u pilećem fileu, napunimo prethodno napravljenom smjesom.

Cijeli file obmotamo listićima pancete gledajući da svi završavaju na donju stranu. U slanu vodu koja kuha dodajemo rižu i uz povremeno miješanje kuhamo. Pileća prsa polažemo na zagrijanu tavu tako da budu okrenuta prema završetku pancete. Pržimo i s jedne i s druge strane lagano. Panceta mora bit hrskava i rumena.

Rižu kada je kuhana ocijedimo i na maslacu okrenemo. U tavu gdje se prže prsa dodajemo malo umaka od pečenja kojem smo dodali par cijelih kestena i vrhnje za kuhanje.

Izvadimo prsa van i režemo u koso kako bi se vidjelo čime smo napunili prsa. Rižu posložimo na tanjur te na rižu položimo prsa i sve prelijemo (ukrasimo) umakom.

Jesenski recept Branka Ognjenovića za jelo svinjska vratina pod plaštom na raguu od gljiva proučite na Gastro.hr!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare