To je to što me zanima!

Pikantni juneći gulaš: Ajvar mu daje odličan okus, a luk gustoću

Na ulju popržite junetinu narezanu na kockice. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g junetine od buta
  • 2 luka
  • 150 g mrkve
  • 20 ml ulja
  • 250 g sjeckane rajčice
  • žličica ljute paprike
  • 1/2 žlice ajvara

  • češanj češnjaka
  • 1/2 čili papričice
  • žlica koncentrata rajčice
  • 1/2 žlice škrobnog brašna
  • žlica peršina
  • sol i papar

RECEPT Piletina u umaku od vrhnja i šampinjona odlično ide uz pire, palentu, njoke, ali i makarone

Priprema:

Na ulju popržite junetinu narezanu na kockice. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.

Vratite na vatru, dodajte sjeckani čili papričicu i rajčice, posolite i popaprite. Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Škrobno brašno razmutite u malo vode i umiješajte u juhu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite peršinom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vertex.paragon1 25.10.2020.

    Gulaš se ne može skuhati za 50 minuta,a pogotovo ne juneći.Meso bi bilo prežilavo. Svako malo vidim na portalima nešto slično i ne mogu vjerovat.

  • samo peri 25.10.2020.

    A gdje je vino...? Bez vina to ne valja ništa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare