Na ulju popržite junetinu narezanu na kockice. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g junetine od buta
- 2 luka
- 150 g mrkve
- 20 ml ulja
- 250 g sjeckane rajčice
- žličica ljute paprike
- 1/2 žlice ajvara
- češanj češnjaka
- 1/2 čili papričice
- žlica koncentrata rajčice
- 1/2 žlice škrobnog brašna
- žlica peršina
- sol i papar
Priprema:
Na ulju popržite junetinu narezanu na kockice. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
Vratite na vatru, dodajte sjeckani čili papričicu i rajčice, posolite i popaprite. Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Škrobno brašno razmutite u malo vode i umiješajte u juhu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite peršinom.