To je to što me zanima!

Pikantna tjestenina sa svježim sirom je svima omiljeni klasik

Mnogima prvi izbor kada nemaju posebne ideje što bi kuhali, pikantna tjestenina sa svježim sirom brzo se i jednostavno priprema, a garantira da za stolom neće biti nezadovoljnih
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 30 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

500 g tjestenine (penne i sl.), 1,5 šalica umaka od rajčica, šalica svježeg kravljeg sira, 1/4 šalice sitno ribanog parmezana - plus za posluživanje, 1 žlica ulja od ljutih papričica, prstohvat soli

DONOSIMO I RECEPT! Uz nju smo odrastali i slavili: Goveđa juha je dio povijesti

Priprema:

Kuhajte tjesteninu, povremeno miješajući, u slanoj vodi dok ne bude al dente. Ocijedite i ostavite 1/2 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala za kasnije. U blenderu smiksajte umak od rajčica, svježi kravlji sir, parmezan i ulje dok ne dobijete glatku smjesu. Vratite tjesteninu u lonac, dodajte umak iz blendera i 1/4 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala. Miješajte, dodajući još vode po potrebi, dok tjestenina ne bude dobro prekrivena umakom, a umak se zagrije na temperaturu tjestenine. Podijelite tjesteninu na tanjure i pospite naribanim parmezanom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 24.08.2023.

    super tjestenina👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare