To je to što me zanima!

Pet razloga zašto ova zemlja ima najsretnije ljude na svijetu

Nemojte se pretvarati da ste netko tko niste. Pokušajte se usredotočiti na pozitivnije teme. Ne prepuštajte sav posao jednoj osobi dok svi ostali samo uživaju. Ovo bi trebala biti zona bez osuđivanja
Vidi originalni članak

U posljednjih 40 godina jedna je zemlja prozivana najsretnijom zemljom na svijetu - a to je Danska.

Životni tempo je brz i vrlo rijetko zastanemo kako bismo barem na sekundu pomirisali ruže. Zamjeranja, ljutnja i negativnost ispunjavaju gotovo svaki kutak svakodnevnog života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jessica Alexander, američka autorica knjige 'The Danish Way of Parenting: A Guide To Raising The Happiest Kids in the World', otkriva tajnu sreće ove europske zemlje. To je danski koncept 'hygge' opisan kao 'vrijeme zajedništva bez drame'.

JEDNOSTAVNI TRIKOVI 9 jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da se opustite i odmah poboljšate raspoloženje

Kada provodite vrijeme s obitelji i prijateljima - zapravo provedite vrijeme s njima. Neka bude o 'mi', a ne o 'ja'.

- Hygge se smatra tako moćnim čimbenikom sreće u Danskoj da su neka sveučilišta u Velikoj Britaniji i SAD-u počela nuditi tečajeve o tome - kaže Alexander.

Evo 5 razloga zašto su Danci najsretniji na svijetu:

1. Ostaju vjerni sebi

Nemojte se pretvarati da ste netko tko niste. Dopustite sebi da spustite gard i dopustite drugima da učine isto. Koncept hyggea zahtijeva zonu bez osuđivanja.

- Kada se oslobodimo pokušaja da nešto dokažemo, svi se možemo povezati na mnogo stvarniji način - ističe Alexander. Natjecanje, hvalisanje i pretvaranje ne povezuju, već suptilno razdvajaju.

2. Izbjegavaju kontroverze

- Ako je vaša tema preozbiljna, izaziva podjele ili je kontroverzna, vjerojatno nije hyggeligt - rekla je. Hygge je o uravnoteženom tijeku rasprave na bezbrižan način. Fokus je na trenutku i bivanju u trenutku.

Pokušajte se usredotočiti na pozitivnije teme. Upamtite da ste tu da uživate u međusobnom društvu. Svađe o osjetljivim temama samo će pokvariti svačije raspoloženje.

3. Potiču timski rad

Ne prepuštajte sav posao jednoj osobi dok svi ostali samo uživaju. Poanta je da se svi dobro zabave, a to znači da se svi uključuju. Ne bi vam se svidjelo da vi kuhate, a zatim i perete suđe.

- Kada svi rade zajedno u pripremi, posluživanju, točenju i razgovoru, tada je hygge u punom cvatu - navodi Alexander.

DAN TAMNE ČOKOLADE Pojedite kockicu fine čokolade i tako si podignite raspoloženje

4. Razgovore čine sigurnim mjestom

Kao što je navedeno, ovo bi trebala biti zona bez prosuđivanja.

- U dobru i zlu, ovo 'mjesto' je sveto i problemi se mogu ostaviti vani. Ovo je posebno jer omogućuje obiteljima i prijateljima da se uvijek mogu povezati bez straha od osude - rekla je.

5. Oni cijene trenutak

- Nevjerojatan je osjećaj dijeliti ove trenutke bez drame s onima do kojih vam je stalo. Ako shvatite da se radi o trenutku, o večeri, ručku ili o ograničenom vremenskom razdoblju, mnogo je lakše stvarno pokušati uživati u tom trenutku - objašnjava Alexander.

Što 95% ljudi ne razumije o sreći?

Želite li doista potrošiti sve svoje vrijeme na prigovaranje, natjecanje i svađu - zapamtite zašto ste uopće 'tu' - da biste provodili vrijeme s drugima. Inače, zašto ste se uopće pojavili...

Kako biste istinski uživali u životu u konceptu hyggea, ostavite sve svoje negativnosti pred vratima. Radi se o grupnom naporu. Uživajte u vremenu provedenom s obitelji i prijateljima i bit ćete sretni, donosi YourTango.

OLAKŠAJTE SI Imali ste loš dan? Ovih 7 stvari će pomoći da se osjećate bolje

Idi na 24sata

Komentari 1

  • crazy mind 18.04.2023.

    mozda njihovoj sreci (barem malo) doprinosi i to kaj su prvi u svijetu po koristenju antidepresiva......

Komentiraj...
Vidi sve komentare