To je to što me zanima!

Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice, špinat

Trend sirove hrane nije uvijek zdraviji, a neke namirnice je zapravo poželjno termički obraditi jer se tako povećava njihova nutritivna vrijednost, kažu stručnjaci
Vidi originalni članak

Iako se sve češće promovira trend sirove hrane ili pak minimalnog kuhanja namirnica kako bi se iz njih izvuklo što više nutrijenata, ponekad je slučaj zapravo obrnut te je namirnicu potrebno skuhati kako bi postala zdravija. Prema nutricionistima, to se događa jer toplina prilikom kuhanja izaziva razbijanje vlakana te oslobađanje više vitamina i minerala koje tijelo može apsorbirati, piše Daily Mail.

- U top pet namirnica koje je znatno bolje jesti kuhane spadaju šparoge, mrkve, rajčice, gljive i špinat - objašnjava nutricionistica Mel Wakeman sa Sveučilišta Birmingham.

Ipak, naglašava kako se povrće treba skuhati, ali ne i raskuhati, jer se tako pak gube svi nutrijenti.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mily 14.03.2015.

    ah, stigla je sezona šparoga, baš se veselim:))

  • DINJA55 12.03.2015.

    Dragi moji, interesira me da li koji nutricionista točno zna da li med sadrži šečer koji je štetan za organizam ako bolujete od karcinoma i zašto osobe oboljele od karcinoma ne smiju konzumirati matičnu mliječ, mišljenja su podjeljena!!!???

  • KaĿea 12.03.2015.

    Ništa bolje od sirovog neoguljenog krumpira, zemljom obloženog. Bogat izvor škroba, minerala, gnojiva i drugog. Od kad jedem sirovi krompir nemam problema sa začepljenjem probavnog trakta. Osim toga od krumpira se daju složiti zgodne figurice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare