Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom
Pored doručka, jaja mogu biti odličan dodatak i drugim obrocima, ručku, večeri pa čak i desertu. Jaje možete jesti u bilo koje doba dana i u svim oblicima, bilo da se radi o kuhanom, prženom ili poširanom, piše Women's Health
1. Jaje s tjesteninom umjesto umaka
Ispecite jaje na oko i dodajte na vrh tjestenine. Tekući žumanjak poslužit će umjesto umaka.
POGLEDAJTE VIDEO:
2. U povrću i salatama
Dobro skuhajte jaje i naribajte ga i stavite preko pečenih šparoga, blanširanog graška ili vaše omiljene salate. Jaje je bogato hranjivim sastojcima pa ćete duže osjećati sitost.
3. Kao desert
Napravite puslice od bjelanjka i šećera. Možete dodati i voće pa sve zajedno zapeći u pećnici. Možete napraviti slatku kajganu s bananom. Bananu dobro izblendajte, dodajte jaja i cimet i miješajte dok se sastojci ne povežu. To zajedno ispecite kao običnu kajganu.
4. Dodajte jaje u juhu
Umutite jaje i dodajte ga u juhu kako bi bila gušća i sočnija.
5. Jaje u avokadu
Avokado prerežite na pola, izvadite sjemenku i dodatno izdubite. U svaku polovicu razbijte jedno jaje te dodajte sol i papar. Stavite na posudu te pecite u pećnici 20 minuta na 200 °C.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Smije li se krumpir podgrijavati - saznali smo konačan odgovor
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Barbarom Rocco: