Ova pizza može poslužiti kao samostalno, lagano jelo uz salatu ili povrće kuhano na pari. Također, odlično je rješenje kad vam se jede pizza, a kod kuće nemate sastojke potrebne za klasčnu varijantu
Vidi originalni članak
Sastojci:
- pesto umak
- gotovo tijesto za pizzu
- 200 grama mozzarelle narezane na kolutiće
- malo maslinovog ulja
- svježe rajčice narezane na kolutove
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a dok se ona grije, pripremite pizzu. Tijesto stavite na protvan koji ste premazali maslinovim uljem pa ga ravnomjerno namažite pesto umakom (do rubova). Na to složite sir i rajčice. Pecite dok se sir ne otopi, a kora dobije lagano rumenu boju. Poslužite toplo.
Savjet: Umjesto mozzarelle možete staviti neki drugi sir, na primjer, naribanu gaudu. Također, ova pizza je odlična i bez rajčica.