Za ovaj obrok će vam trebati oko 30 minuta pripreme, a količina sastojaka će biti dovoljna za četiri osobe.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako upariti tjesteninu s umakom?
Sastojci:
500 g fuža, 2 velike limenke tune (od po 140 g), svežnjić peršina i bosiljka, 50 g oraha, limunova korica, 6 žlica maslinova ulja, 6 žlica povrtne juhe, 3 žlice limunova soka, sol
Priprema:
Dobro ocijedite ulje iz limenki tune i usitnite filete vilicom. Uzmite po svežnjić peršina i bosiljka, properite ih, otresite vodu i krupno ih nasjeckajte. Stavite ih u multipraktik pa izradite glatku pastu s 50 g krupno rezanih oraha, žličicom ribane limunove korice, šest žlica maslinova ulja, šest žlica povrtne juhe i tri žlice limunova soka.
Posolite i popaprite tako pripremljeni pesto. Skuhajte al dente 500 g fuža u većoj količini posoljene vode. Kad su gotovi, procijedite ih i odvojite dio vode od kuhanja. Vratite fuže u lonac. Umiješajte pesto i od dvije do tri žlice sačuvane vode od kuhanja, po potrebi dosolite i jelo ukrasite listićima svježeg bosiljka.