To je to što me zanima!

Pečenje, turski burek i jela od bundeve u novom Skuhatćute

U novom broju gastromagazina donosimo vam ideje za pripremu slatkih i slanih knedli, recepte za slasno pečenje od svinjetine te otkrivamo kako iskoristiti bundevu
Vidi originalni članak

Svinjsko meso najukusnije je pečeno u pećnici, u vlastitu soku i ukusnoj marinadi. Marinada od sojina umaka ili piva obogatit će okus, ali i omekšati meso. Svinjski file napunite maslinama, lungić omotajte kriškama slanine, a kotlete poslužite s gljivama ili kukuruzom.

Na gastroputovanje vas vodimo u Tursku. U Turskoj se 'burek' odnosi na sva jela od tijesta, tj. kora koje se motaju. Možete ga nadijevati mesom, sirom ili povrćem. Naučite kako pripremiti burek od krumpira, špinata ili ga nadjenite feta-sirom.

Iako je za većinu sinonim Noći vještica, bundeva je zdrava i ukusna namirnica. Najčešće se jede pečena u pećnici, no od nje možete pripremiti juhu, rižot, umak, pire, slatki preljev, džem... Isprobajte džem od bundeve, napunite je povrćem ili poslužite kao umak uz tjesteninu.

U specijalu vam donosimo 16 slatkih i jednostavnih recepata za koje vam ne treba vaga - samo šalica. Pripremite kolač od jogurta, čokoladni brownie te pitu od sira i kokosa. Ako pripremate knedle, nemojte se ograničiti samo na punjenja od šljiva ili marelica; slasne okruglice od tijesta mogu se nadijevati i špinatom, slaninom ili piletinom. Probajte slatke knedle s cimetom i sirom, tirolske knedle sa slaninom ili ih poslužite u umaku od gljiva.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MaraBrajković 20.09.2014.

    Pekmez od tikve,prvoklasan!U drugim varijantama je ne mogu okusiti!

  • 19.09.2014.

    Hmmm, otvorio mi se apetit.

  • Sheeena 19.09.2014.

    Pečenje sutra u umaku od soje a danas već pečem kolač og jogurta :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare