To je to što me zanima!

Pečeni svinjski vrat s povrćem i finim aromatičnim začinima

U mužaru zgnječite zeleni papar, kim i gorušicu. Dodajte sjecanki timijan, ribanu koricu limuna, mljeveni papar i sol. Začinskom mješavinom začinite komad mesa...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 i 1/2 kg svinjskog vrata
  • žlica crvenog papra
  • žlica zelenog papra
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • žlica gorušice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • žlica zrna kima
  • timijan
  • limunova korica
  • 2 žlice soli
  • 2 mrkve
  • 500 g krumpira
  • majčina dušica

Priprema:

U mužaru zgnječite zeleni papar, kim i gorušicu. Dodajte sjecanki timijan, ribanu koricu limuna, mljeveni papar i sol. Začinskom mješavinom začinite komad mesa, premažite maslinovim uljem, omotajte ga kuharskim koncem i zapecite na zagrijanom ulju sa svih strana.

Stavite ga u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite poklopljeno oko jedan sat. Za to vrijeme u blago posoljenoj vodi kuhajte 15 minuta ogujene ploške krumpira i mrkvu. Ocijedite i dodajte u zdjelu s mesom, začinite majčinom dušicom i crvenim paprom, te pecite otklopljeno na 200°C još 30 minuta.

Savjet:  

Pomiješajte po  tri žlice vina i ulja, četiri zgnječena češnja češnjaka, žlicu senfa, 2 usitnjena lovorova lista te po pola žličice soli i žličice papra. U pripremljenoj marinadi ostavite meso nekoliko sati prije pečenja. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • IMPERATORICA 29.12.2016.

    Pecenje je najbolje,zacinis,stavis u tepsiju i na pecenje,svi zadovoljni bez puno muke :)

  • Judita👥 29.12.2016.

    ma nije mi do jela

Komentiraj...
Vidi sve komentare