To je to što me zanima!

Recept dana: Pripremite fini pečeni patlidžan na azijski način

Kriške patlidžana premažite miso mješavinom i pecite ispod grilla u pećnici dok ne poprime smećkastu boju i lijepo ne zamirišu - oko 4 minute. Poslužite toplo, posuto sezamom i mladim lukom
Vidi originalni članak

Ovaj prilog idealan je za četiri osobe, a priprema će trajati 40 do 50 minuta.

Sastojci:

1 žličica sjemenki sezama, 750 g patlidžana, 2 žlice maslinova ulja, trećina šalice miso paste - svijetle, 1 svježi đumbir, 1 žlica sezamova ulja, 1 žlica meda, 1 žlica vode, 2 žličice rižina octa, 1 žličica chilli paste, 1 mladi luk

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Sjemenke sezama tostirajte u suhoj neprianjajućoj tavi, na srednjoj vatri. Potrebno je 7-8 minuta da zamirišu. Pripazite da ne zagore. Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva. Patlidžan narežite na kriške debljine oko 1 cm te s obje strane premažite maslinovim uljem. Kriške patlidžana posložite na lim obložen papirom za pečenje, tako da se ne preklapaju.

Pecite dok patlidžan ne omekša, oko 18 minuta, s tim da na pola vremena pečenja preokrenete patlidžane. Pečene kriške patlidžana pustite da se 10-ak minuta hlade na rešetki. U zdjelici dobro izmiješajte miso, naribani svježi đumbir, sezamovo ulje, med, vodu, rižin ocat i čili pastu. U pećnici uključite grill opciju. Kriške patlidžana premažite miso mješavinom i pecite ispod grilla u pećnici dok ne poprime lijepu smećkastu boju i lijepo ne zamirišu - oko 4 minute. Poslužite toplo, posuto sjemenkama sezama i nasjeckanim mladim lukom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 23.06.2024.

    odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare