Oko pripreme pečenih krumpira rijetko tko previše komplicira. Eventualno im se dodaje neko povrće, ali ako želite probati neki novi okus, isprobajte ovu verziju s cimetom
Vidi originalni članak
broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
700 g krumpira, 5 režnjeva češnjaka, 3 žlice maslinova ulja, veći štapić cimeta, žličica soli, 1/2 žličice papra
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Krumpire operite, ogulite i narežite na kockice veličine 3 cm. Prelijte krumpir maslinovim uljem, dobro posolite i popaprite pa ga prebacite u kalup za pečenje. Rasporedite režnjeve češnjaka i razlomljeni štapić cimeta. Pecite otprilike sat i 15 minuta, uz povremeno miješanje. Nakon toga pojačajte temperaturu na 220 stupnjeva i pecite još 15 minuta, dok ne postanu hrskavi. Poslužite odmah uz pečenu piletinu.
POGLEDAJTE VIDEO: 'BITI KUĆANICA JE NAJTEŽI POSAO'