Često nemamo ideja za brzi u finu večeru, ponekad čak i ako imamo ostatke od ručka koji se mogu iskoristiti. Većina ukućana najradije ne bi jela isto što su već ručali, pa svaki recept koji govori o tome kako iskoristiti ostatke dobro dođe. Ovog puta su to ostaci kuhane ili pečene piletine, bijelog mesa bez kosti, koje začas možete smotati u rolice od šunke. Poslužene sa salatom bit će odličan obrok za završetak dana.
POGLEDAJTE VIDEO o zdravoj hrani:
Sastojci (za 4 osobe):
10 kriški dimljene i kuhane šunke, 250 g crvene rajčice, 2 šalice piletine (bijelo meso bez kosti), 200 g crnih maslina, 10 kriški punomasne goude, sol, svježe mljeveni papar, list bosiljka, kapari, 2 žlice maslinova ulja.
Priprema:
Narežite rajčice na komadiće. U zdjeli pomiješajte komade piletine, rajčice, masline, sve začinite i dobro promiješajte.
Na svaku krišku šunke stavite komad sira, a u sredinu nadjev prema želji. Lagano savijte šunku u rolu. Pospite rolice kaparima i stavite ih peći 15-20 min na 175°C u nauljenu posudu. Prije posluživanja ukrasite bosiljkom.