Ove jabuke brza su, a mirisna i slasna poslastica koju ćete pripremiti za čas. Kombinacija orašastih plodova, meda i pečene jabuke dobitna su kombinacija okusa
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 4 jabuke zlatni delishes
- 4 žlice meda
- po šaka suhih brusnica i grožđica
- 6 žlica grubo sjeckanih oraha i badema
- 4 žlice maslaca
- 50 g otopljene čokolade
- cimet u prahu
- žličica mješavine za medenjake
Priprema:
Korak 1: Zagrijte pećnicu na 200°C i posudu za pečenje premažite maslacem. Opranim jabukama odrežite vrh s peteljkom. Izdubite sjemenke i dio sredine dok ne dobijete udubine.
Korak 2: Orahe i bademe popržite na tavi bez masnoće dok ne ispuste arome. Nadjenite svaku jabuku medom, grožđicama i brusnicama, sjeckanim orašidima, pospite začinima, a na sam vrh stavite komadić maslaca. Poklopite gornjim dijelom s peteljkom i posložite u posudu.
Korak 3: Kako se jabuke ne bi raspale, zamotajte ih u foliju. Pecite oko 20 minuta dok jabuke ne dobiju boju. Po želji ih možete preliti otopljenom čokoladom.