Po osobi pripremite dvije breskve, prerežite je na pola ili na četvrtine i očistite od koštice. Premažite breskve s malo maslaca i stavite da se peku u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta na 200 stupnjeva
Vidi originalni članak
Ako ste željni prave kasnoljetne slatke delicije, pečene breskve idealan su kandidat. Uz breskve iz pećnice ili s grilla poslužite sladoled od vanilije s preljevom od karamele i oduševite nepce.
POGLEDAJTE VIDEO:
Možete ih lako pripremiti kod kuće. Po osobi pripremite dvije breskve, prerežite je na pola ili na četvrtine i očistite od koštice. Premažite breskve s malo maslaca i stavite da se peku u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta na 200 stupnjeva.
Dok su tople poslužite ih sa sladoledom i prelijte karamelom, a možete ih posuti s orašastim plodovima ili granolom za dodatnu hrskavost. Po želji dodajte i začine poput cimeta i šećera, kao i med ili jogurt za preljev.