Broj osoba: 4
Priprema: 15 minuta
Sastojci:
55 g leće, 2 žlice maslinova ulja, 4 komada ljutike, režanj češnjaka, 450 g mljevene puretine, 115 g pileće ili pureće jetre, 3 žlice prošeka, 30 g korijandra, sol, svježe mljeveni papar
Priprema:
Leću stavite u lonac i prelijte vodom pa pustite da zavrije. Kuhajte oko 45 minuta. Ocijedite i ostavite sa strane. Zagrijte ulje na tavi pa prepržite ljutiku i češnjak na umjerenoj vatri oko dvije minute. Smanjite vatru te dodajte mljevenu puretinu i jetrica.
Pržite uz miješanje oko deset minuta. Ulijte prošek, pustite da zavrije i ostavite smjesu da kuha oko dvije minute. Posolite i popaprite. Prebacite smjesu u mikser, dodajte listove korijandra i skuhanu leću te miksajte dok ne dobijete teksturu paštete.
Sve sastojke možete zdrobiti i vilicom. Ohladite u hladnjaku i poslužite.